Seier etter sjansebonanza

Det var ikke gitt at vi hadde noen festaften i vente søndag kveld. Bydelsderby og toppkamp til tross, mange hadde fjorårets dobbeltgjesp frisk i minnet, og med 8 baklengsmål var Korsvoll avdelingens klart gjerrigste lag. Men sjanser og underholdning ble det mer enn nok av, da Lyn slo naboen 3-2 og sikret nok en knallsterk seier i årets 3. divisjon.

Til slutt.

Korsvolls oppskrift er ingen stor hemmelighet. Hjemmelaget har et fysisk sterkt og rutinert lag, som altså er gode på å holde tett bakover. Offensivt kan spillere som Andreas Romøren og Adrian Thun gjøre mye alene, og presise pasningsføtter på midtbanen og høy intensitet i gjenvinningsspillet gir Korsvoll gode strenger å spille på.

Det tok da også bare tre minutter før Andreas Romøren testet skuddfoten første gang, og et nytt minutt før Lyns Markus Cham svarte med et slags liggende hælspark over mål.

Lyn tok et visst tak i kampen første kvarter, uten å skape noe særlig. Den første store sjansen kom til Korsvoll. Et hjørnespark på venstre side ble headet ned i nærmeste stolpe, og halve laget jublet for scoring mens Adrian Jonuzi Møller var nede og fikk ballen ut.

For Lyn kom mye etter innlegg fra sidene. Et frekt frispark av Bjarte Hovland ga stort rom til Johannes Johannessen på høyre, og det harde innlegget ble formelig snublet utenfor mål av magen til Christoffer Simensen.

Kampens første mål kom etter en lignende situasjon. Lyn gikk raskt i angrep etter en Korsvoll-corner, og Markus Cham slo til slutt inn fra høyre side. Keeper Marcus Kristiansen klarte ikke holde innlegget, og på returen var Rune Isaksen nådeløs. 1-0, etter Isaksens syvende mål på de siste fem kampene!

Nykommer Markus Cham testet også skuddfoten fra skrått hold, men omgangen ble avsluttet med et kraftig Korsvoll-press og en ny stor sjanse for vertene. Adrian Thun og Andreas Romøren kom to mot tre på en kontring, men ingen av de to klarte å overliste Lyns forsvar.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Lyn. Ikke helt urimelig om vi ser på kampbildet, selv om Korsvoll hadde hakket større sjanser. Festen hadde latt vente på seg på Korsvoll kunstgress, men i andre omgang skulle lagene slå hardt tilbake.

Eivind Fallås Dahl traff tverrligger i sin første kamp fra start

Alle sjansers mødre
I pausen måtte en allerede halvskadet Rune Isaksen takke for seg. Med Fadel Karbon på ferie og Felix Boe-Tangen skadet på tribunen manglet Lyn sine tre mestscorende spillere. Da lønner det seg å ha god bredde i stallen.

Omgangen var såvidt i gang da innbytter Anwar Pellegrino viste fart og eminent teknikk, og dro seg rundt på høyre kant. Foran mål fant han Eivind Fallås Dahl med en pasning 45 grader ut. Tross ok skuddhold valgte Fallås Dahl å gi videre til Markus Cham, som førte ballen noen meter i bredden før han banket ballen tilbake forbi keeper. To nye målpoeng fra sommerens nykommere, og 2-0 til Lyn.

Så da vi nærmet oss timen virket dette ganske komfortabelt. Lyn er i storform, ledet med to, og hadde i stor grad klart å nøytralisere Korsvolls kjent trusler. Så smalt det. Korsvoll vant høyt etter en svak klarering, Andreas Romøren lurte offsiden, og kom én-mot-én i møte med Adrian Møller. Skuddet traff lengste stolpe, men på returen var Adrian Thun først, og på 2-1 var det igjen spenning.

Lyn svarte med en god avslutning fra Johannes Johannessen og retur over fra Markus Cham, før Andreas Romøren fikk en ny sjanse alene mot Adrian Møller. Denne reddet keeperen, som skulle vise seg å bli særdeles viktig i dagens kamp.

For etter målet gikk det unna. Fire minutter etter målet kom den tredje sjansen, da Bjarte Hovland skjøt i blokka til corner fra skrått hold. Hjørnesparket endte med et innlegg fra Christoffer Simsensen til Amadou Conde, som headet over tverrligger.

Omgangen var ganske nøyaktig halvspilt da Lyn doblet ledelsen. Et dypt frispark fra Benjamin Nessjø Nyheim ble stusset videre av Christoffer Simensen. Anwar Pellegrino stormet inn i duell med keeper Marcus Kristiansen, og rakk såvidt å heade over sisteskansen før de to kolliderte stygt. Feiringen av 3-1-målet ble heller dempet, da både Kristiansen og Pellegrino ble liggende lenge, heldigvis ser det ut til å ha gått ok med begge.

På Korsvoll kunstgress var det langt fra slutt. Kvarteret før full tid kom Korsvoll alt for lett rundt på høyre side. Målscorer Adrian Thun kom seg akkurat foran Benjamin Nessjø Nyheim på innlegget, og med et fint skudd videreførte han ballen forbi Adrian Møller i Lyn-målet. 3-2, og tid for den sedvanlige Lyn-2017-spenningen.

Med fem minutter igjen å spille fikk Korsvoll en eventyrlig mulighet til å utligne. Et innlegg fra høyre ble på finurlig vis flikket hardt mot mål av Andreas Romøren. Ballen traff undersiden av tverrligger, før den spratt ut igjen med sterk nok skru til at vertene ropte på scoring. Så mye nærmere enn det kommer du ikke.

Det påfølgende angrepet var Lyns, og denne gang smalt det i tverrligger to ganger. Først la Eivind Fallås Dahl inn med en lekker lobb, som nesten overlistet keeper og lurte seg inn. Returen ble headet av Mats Ingebrigtsen, men også denne traff aluminiumet.

Fire og et halvt minutt på overtid kom kampens siste sjanse, også denne av det enorme slaget. Korsvoll pumpet opp det de hadde av spillere, og fikk flere avslutningsmuligheter i 16-meterfeltet. Siste skudd kom knallhardt fra 11 meter, men en enorm beinparade av Adrian Møller avverget baklengsmål.

Etter seks overtidsminutter blåste dommer av, til en seier etter kjent Lyn-oppskrift. Hakket bedre enn motstanderen i banespillet, ganske jevnt i sjansestatistikken, mange mål, litt for billige baklengsmål, en fryktelig spennende avslutning, og tre poeng til slutt.

Det holder til tabelltopp, det!

Anwar Pellegrino kriget inn 3-1-målet, og måtte gi seg ti minutter senere. Heldigvis ikke alvorlig for noen av de involverte spillerne.

Unødvendig spennende
Thomas André Ødegaard lar seg ikke enkelt vippe av pinnen, men innrømmer at avslutningene tar på:

- Nå har vi hatt behagelige avslutninger de siste kampene, men i dag var det tilbake til gammel vane. På 3-1 bør kampen være kjørt, men vi slipper dem inn i kampen og gjør det unødvendig spennende. Men vi skal ikke glemme at vi møter et bra lag heller, og nok en gang viser vi god moral i laget ved å holde det inn og sikre tre poeng.

For tross alt kaoset på slutten skal vi ikke glemme hvor sterk Lyns prestasjon er:

- Vi scorer tre mål mot avdelingens gjerrigste lag, og holder snittet på tre mål per kamp. Det er utrolig sterkt! Og igjen viser vi styrke i stallen. Mange mann ute, flere som må byttes ut i løpet av kampen, men det føles ikke som om vi bytter oss svakere.

Søndag går turen til Tynset, før laget tar sommerferie!

Korsvoll - Lyn 2-3