Tour de force på Bislett

Før kampen annonserte vi mange mål i ettermiddagens derby på Bislett. Vi skapte nok ingen oddsmillionærer med det tipset, men med syv mål og syv målscorere stod det ikke på underholdningen i dagens 5-2-seier over Frigg.

Lyn startet med Mats Ingebrigtsen og Fadel Karbon, som begge var tilbake fra skade, ellers fortsatte laget som slo Lillehammer 4-2 sist helg. Lagene åpnet kontrollert i 27° på Bislett, og første avslutning fra Rune Isaksen gikk ca. femten meter over tverrligger.

Kampens første sjanse brukte vi et kvarter på å få. Et frispark fra Rune Isaksen ble stusset videre til bakre stolpe, der Fadel Karbon forsøkte seg på en akrobatisk halvvolley. Ballen smalt hardt i bakken og overlistet keeper, men ble headet ut på strek av en Frigg-forsvarer.

Tre minutter etter kom Friggs mål. For de scoret først, selvfølgelig. Til tross for 10-0-1 på 11 kamper har Lyns motstander scoret først i hele 6 kamper, med dagens kamp som den tredje på rad. En crosser mot høyre ble headet inn foran mål, der Lars Christian Kise kriget ballen i mål fra kloss hold. Keeper Adrian Møller ropte på hands, men dommer nølte ikke, og det stod 0-1 på Bislett etter 17 minutter spill.

Men Lyn har funnet formen offensivt, og skapte flertallet av halvsjansene før pause. Bjarte Hovland skar inn og avsluttet for svakt på keeper, og et par frispark fra farlig posisjon kunne fått en bedre skjebne, men det var først mot slutten av omgangen de store sjansene kom.

Frigg kunne like gjerne doblet i denne perioden. Lars Christian Kise var i storform, men avsluttet til side for lengste stolpe etter å ha stjålet en feilpasning på Lyns halvdel. Litt senere fikk han en enda større sjanse, da han ble spilt fint gjennom, men snublet i ballen på vei inn i en tom 16-meter.

Mot slutten kom Lyns andre store sjanse, igjen ved Fadel Karbon. Rune Isaksen dro av to mann halvveis inn på motstanders banehalvdel, og slo en perfekt pasning over Frigg-forsvaret. På bakre kom Fadel Karbon først på ballen, og med en lobb overlistet han keeper Egil Evensen som kom stormende ut, dessverre uten å treffe mellom stengene.

Dermed måtte vi vente til overtid før utligningen kom. For den kom selvfølgelig den også. Amadou Koulibaly Conde spilte en høy ball fra forsvaret, Anwar Pellegrino headet ned til Christoffer Simensen, som brukte en heller original avslutningsteknikk da han dunket til med utsiden av foten fra 16 meter. Lekker avslutning, og 1-1 med det som ble omgangens tredje siste spark på ballen.

Målfest etter pause
Om første omgang hadde visnet litt i varmen, skulle andre omgang bli et fyrverkeri. Markus Cham redebuterte mot gamle lagkamerater, og brukte bare fire minutter på å komme til sin første avslutning. Dessverre fikk innlegget en litt vanskelig vinkel, og headingen ble for svak fra den 191 cm høye angriperen.

De første ti minuttene av andre omgang var det dog Frigg som skapte mest. Først ble Amadou Conde lurt trill rundt, uten at Frigg fikk pirket inn en scoring, deretter havnet et skudd fra Torstein Åsbø Eike over mål fra ekkelt hold.

Banens mest presise skuddfot lusket heldigvis i skyggen av en Lyn-drakt. Omgangen var snaut ti minutter gammel da Rune Isaksen ble lagt i bakken på 20 meters hold. Midtbanespilleren er i storform om dagen, og med en kontrollert og passe hard avslutning sørget han for 2-1 til Lyn på et svært gunstig tidspunkt i kampen.

Nye ti minutter gikk før ledelsen ble doblet, og denne var av det lekre slaget. Fadel Karbon skjøt fart sentralt i banen, slapp perfekt til Bjarte Hovland, som holdt akkurat lenge nok før han spilte tilbake til Karbon. Spissen har stått over tre kamper med karantene, men fortsette der han slapp ved å styre 3-1 i nettet alene med keeper.

Et skadeplaget Lyn-lag bytte ut hele angrepsrekken etter halvspilt andre omgang. I tillegg til Chams redebut ga det Eivind Fallås Dahl sin første Lyn-kamp, uten at Lyn så spesielt svekket ut. Det er virkelig ikke alle forunt å stille så sterkt på nivå fire, og kanskje var det byttene som ble avgjørende også i dag.

Litt spenning måtte vi likevel få. I kampens 72. minutt kom et realt rotemål for Frigg. Lyn klarerte for svakt, Frigg fikk flere muligheter til å avslutte i feltet, og til slutt fikk Per Eik Forgaard æren av å plassere inn 3-2-målet i et nesten åpent mål.

Ordentlig spennende ble det likevel ikke. Med all respekt for Frigg, som gjorde en god kamp, var det simpelthen for stor avstand mellom lagene. Det gnistret av Lyn offensivt, og et lag som har avgjort mange kamper i sluttminuttene badet i et verdenshav av selvtillit.

Bare tre minutter etter reduseringen ble det scoring igjen, nok en gang på et perleangrep. Førstereisgutt Eivind Fallås Dahl skar inn i banen etter flere flotte kombinasjoner fra Lyn. Flere angripere stormet inn i feltet, men Fallås Dahl viste både overblikk og god pasningsfot da han lurte ballen over til kompis Eirik Bækkelund på høyre kant i stedet. Den unge kantspilleren er i sitt livs form, og med en flott avslutning i motsatt stolperot sørget han for sitt første mål i år, og 4-2 til Lyn.

Det siste kvarteret ble dermed en behagelig seanse i sommervarmen. Kristoffer Lindberg og Eirik Bækkelund scoret for hvert sitt lag, men i begge tilfeller var flagget oppe før ballen ble skutt. Lyn styrte mot en ny 4-2-seier da det igjen ble blåst frispark på 20 meter.

Fem og et halvt minutt på overtid stilte Markus Cham seg opp. Fra nøyaktig samme posisjon som Rune Isaksen gikk han for nøyaktig samme avslutning, med nøyaktig samme kvalitet. Dermed kunne innbytteren krone en ny fantastisk kamp ved å fastsette til 5-2 for det av de to lagene vi liker best her på bruket.

Satser offensivt
Mange fotballnavn har uttalt at de heller vinner 4-3 enn 1-0. Thomas André Ødegaard har gjort dette til sitt mantra, frivillig eller ikke, og står nå med 15-7 i målforskjell på de siste tre:

- Dette er absolutt morsommere enn å vinne 1-0, ja! Vi skal spille underholdende og offensiv fotball, uten å være dumme. Mot slutten viser vi at vi også kan ligge lavt og straffe motstanderen på brudd. Fantastisk laginnsats over hele linja i dag, og sterkt at vi nok en gang snur etter å ha ligget under.

Å snu kamper begynner å bli en vane, men å slippe inn først er ikke morsomt i kampens hete. Ødegaard er klar på at dette skal forbedres:

- Vi har fortsatt mye å gå på som lag. Så langt har vi jobbet mest med det offensive, som virkelig begynner å sitte, men det er klart at vi har mye å jobbe med defensivt.

Kampens to nykommere endte med hvert sitt målpoeng. Treneren gleder seg over å kunne bytte ut spillere som Rune Isaksen og Fadel Karbon uten å miste lagets offensivt kraft:

- Markus tar ansvar og viser ro med ballen, i tillegg til et flott mål. Eivind har bra teknikk og frekvens i beina. De to gir oss flere strenger å spille på offensivt, og skaper knalltøff konkurranse om de offensive plassene i laget. Dette er bredden vi ønsker oss!

Lyn - Frigg 5-2