Nimålsthriller på Bislett

Bjarte Hovland og Rune Isaksen scoret to mål hver (foto: Lars Opstad)

På papiret var det topp mot bunn da Lyn møtte navnebroren fra Gjøvik, men usikkerheten var stor. Gjestene fikk en opptur etter trenerbytte, og stod med 3-1-1 på de siste fem, mens skadesituasjonen i Lyn har gått fra vondt til mye, mye verre.

I tillegg til suspenderte Fadel Karbon manglet kaptein Ola Sætherbakken, Joakim Pedersen Strand, Emil Borkø, Felix Boe-Tangen, Mads Peder Sveen og Sikander Iqbal Chaudry, som ville vært sikre i eller høyaktuelle for startelleveren.

Det åpnet for nye bekjentskaper, et par debutanter, og fryktelig mye moro på Bislett.

Den nykomponerte angrepstrioen brukte ikke lang tid på å vise seg frem. Marko Nazari fant Anwar Pellegrino, som headet ned til Rune Isaksen. Den eneste av de tre som normalt spiller på topp fyrte løst, men til side for mål.

Så var det tid for å rote litt i eget forsvar. Lyn bommet på en klarering etter oppspill, Gjøvik-Lyn stjal høyt i banen, og var plutselig i overtall mot Lyns stoppertrio. På venstre kant fikk Lars Johan Kollshaugen tid og rom, og med en lobb i lengste kryss utmanøvrerte han Adrian Møller i Lyn-målet. 0-1 før tre minutter var spilt.

På Bislett ble yr til regn, som nesten antok apokalyptiske proporsjoner. Samtidig tok Lyn over kampen litt etter litt. Anwar Pellegrino truet bakrom et par ganger, et frispark fra Rune Isaksen ble styrt like utenfor, men det måtte en dødball til for å sprekke nullen. Vi nærmet oss halvtimen da en flikk fra Eirik Bækkelund fant Rune Isaksen i feltet. Han ble felt, dommer pekte på straffemerket, og Isaksen avsluttet selv til 1-1.

Og som i de siste par kampene handlet mye om Rune Isaksen. Direkte fra avspark angrep Lyn igjen og fikk corner. Den ble tatt kort fra Isaksen til Mats Ingebrigtsen, som spilte direkte tilbake til Lyns målscorer. Han testet skuddfoten igjen, og keeper ble tvunget til å gi retur, men den løse ballen fikk gjestene klarert.

De første 40 minuttene endte opp som alt vi på tribunen har hatet med årets sesong. Lyn fremstod som det beste laget, men slet med å sette sjansene og rotet i eget forsvar. I kampens 33. minutt viste Gjøvik-Lyn hvor enkelt det kan gjøres. Et innlegg fra høyre havnet hos Dag Alexander Olsen, som mutters alene kunne styre ballen i mål fra kloss hold. 1-2 på Bislett, og nok et slag i trynet for Lyn.

Navnet er altså Bjarte Hovland (foto: Lars Opstad)

Tre mål på syv minutter
Om vi ser bort fra pausen ventet noen av de mest elleville minuttene jeg kan huske å ha sett i en Lyn-kamp. Det startet med et kremangrep få minutter før pause. Rune Isaksen skremte Gjøvik-Lyn i skuddhold, men valgte å chippe ballen over forsvaret til Johannes Johannessen. Han skar inn mot mål, fikk keeper ut, men slo 45 ut til Anwar Pellegrino. Dagens midtspiss bredsidet ballen i det åpne målet og sørget for en fortjent utligning til 2-2.

At Lyn ikke tok ledelsen før pause var likevel nesten utrolig. Kort etter målet fant Isaksen Eirik Bækkelund, som forsøkte å sentre ballen ned til lengste hjørne. Den gikk en centimeter utenfor, men Christoffer Simensen var først på ball. Fra død vinkel ble avslutningen imidlertid en pasning inn foran mål, der ingen Lyn-spillere var først på.

Minuttet etter startet Simensen et angrep med en Rabona, Petter Høvik la inn foran mål, og tre (!) Lyn-spillere hev seg etter ballen på bakre stolpe. Såvidt undertegnede kunne se ble ballen stupheadet utenfor lengste stolpe, men det var jammen ikke godt å bli klok på.

På overtid kom tredje store sjanse på like mange minutter, da et skudd fra Anwar Pellegrino ble reddet til hjørnespark. Det sier ikke lite om denne perioden at dommer så seg nødt til å blåse av omgangen før Lyn fikk tatt corneren: her skjedde det noe absolutt hele tiden.

Femten minutters pause gjorde dog lite for Gjøvik-Lyn. Bjarte Hovland kom inn til sin andre a-kamp for Lyn, og i omgangens tredje minutt kom han til innlegg fra venstre side. Rune Isaksen headet tilbake foran mål, der Christoffer Simensen kom i full fart og banket inn 3-2-målet for Lyn.

Under ett minutt senere vant Lyn ballen høyt i banen. Rune Isaksen slapp perfekt til Bjarte Hovland på venstre, og alene med keeper sørget nesten-debutanten iskaldt for 4-2 til Lyn.

Tre mål og tre enorme sjanser på under ti minutter effektiv fotball.

Så da var kampen avgjort, eller? Å nei da. Vi må hoppe over en del sjanser for å holde referatet i lesbar lengde, men i det 58. minutt kom nok et unødvendig baklengsmål. Et langt oppspill traff Dag Alexander Olsen på venstre kant, han kom rundt Petter Høvik og banket ballen i nærmeste hjørne. 4-3 på Bislett, og fare for at Lyn nok en gang skulle gjøre det spennende for seg selv.

Kasper Rath Kaaber ble én av to debutanter for Lyn (foto: Lars Opstad)

Bare kos mot slutten
Heldigvis ble det ikke en ny slik kamp. Det føles nesten for ille å klage sin nød over spennende ettmålsseire, som har vært gjennomgangsmelodien i årets Lyn-sesong, men vi er mange som har ventet på en avslutning uten nerver og drama. I dag kom gavepakken.

Bare fem minutter etter at Gjøvik-Lyn hadde skapt spenning sørget Lyn for en ny tomålsledelse, og nok en gang var det et perleangrep. Lyn tråklet seg opp diagonalen fra venstre back til høyre kant, inntil Eirik Bækkelund kunne legge inn. Anwar Pellegrino forsøkte seg på avslutning, men traff blokka. Returen havnet hos Rune Isaksen som kunne ta ned, legge til rette, og banke ballen i mål fra ti meters hold.

Vi skal ikke henge oss for mye opp i enkeltspilleres prestasjoner, men på stillingen 5-3 stod Rune Isaksen med to mål, to målgivende og én enestående hockey-assist. Da har du gjort deg fortjent til kveldsmat, om ikke annet.

I kampens 68. minutt kom det siste målet, nummer ni i sitt slag. Johannes Johannessen tok fint ned på venstre kant og fikk hjørnespark. Den slo Mats Ingebrigtsen inn foran mål, der Bjarte Hovland var høyest. Vestlendingen hadde på det tidspunkt spilt 27 minutter a-lagsfotball for Lyn og scoret to mål: 6-3 i målprotokollen.

Det ble flere sjanser begge veier også etter det siste målet, men nå får det jammen holde. Flere mål ble det ikke, spesielt spennende ble det heller ikke, og høydepunktet var to unge debutanter for Lyn.

Kasper Rath Kaaber og Nabil el Hor fikk sine første minutter for a-laget, og spesielt førstnevnte kom svært nær drømmedebuten. En fin ball fra Christoffer Simensen fant Kaaber alene med keeper, men forsøket på å flikke ballen videre forbi keeper gikk akkurat ikke.

På stillingen 6-3 kunne en søkkvåt dommer droppe overtiden, blåse av, og føre nok en Lyn-seier inn i fotballens helligste bøker. Denne smakte riktig godt også.

Hyller hele laget
– For et drama! Vi kan ikke være fornøyde med å slippe inn tre, det glipper litt i konsentrasjonen, men å score seks mål er jo fantastisk!