Knusende seier på Gjøvik

(Referenten var utenlands denne helgen, det blir derfor forkortet referat med god hjelp fra Thomas Nordeng)

Hver kamp er nå en cupfinale for Lyn, som jager opprykk til 2. divisjon 2018. Bortekampen på Gjøvik ble trukket frem som et mulig bananskall. Laget har vist god form denne høsten, blant annet med nylige seire over Stabæk 2 og Valdres.

På Gjøvik stadion ble det spennende i nesten én omgang.

Hjemmelaget startet best, og brukte ikke lang tid på å få uttelling. Syv minutter var spilt da Gard Simenstad sendte Gjøvik-Lyn i ledelsen 1-0. Også etter målet virket det som om vertene ønsket mest. De store sjansene uteble, men Lyn trengte tid på å få eget spill i gang.

Etter 20 minutter begynte sakte Lyn å ta over. Heller ikke i denne perioden kom sjansene i flertall, og da Lyn til slutt fikk utligningsmålet måtte et straffespark til.

Mats Ingebrigtsen ble lagt ned i 16-meteren, Markus Cham stilte seg opp og plasserte ballen til høyre under keeper. 1-1 på Gjøvik stadion.

Da løsnet det. Bare tre minutter senere fikk Lyn en trippelsjanse, blant annet med en ball i stolpen. Siste touch fikk Fadel Karbon, som sørget for 2-1 like etter utligningen.

Lyn var dog ikke ferdige. Få minutter senere fikk Markus Cham føre ball nærmest upresset på 16-meteren, etter selv å ha vunnet ballen høyt i banen. Skuddfoten til Cham kjenner alle som har sett Lyn i år, og med en ny kanon sørget han for 3-1 til pause.

Vi har sett mange gode utgangspunkt ende i nervedramaer denne sesongen. Snuoperasjonen før pause ga likevel god stemning i pausen, og i andre omgang ble det ingen tvil.

Anwar Pellegrino, Fadel Karbon og Markus Cham scoret to mål hver (foto: BillyBonkers, arkiv)

Tre tomålsscorere
Etter pause handlet det nesten bare om hovedstads-Lyn, med tre målsniker i fokus. Markus Cham hadde allerede satt sitt 8. og 9. mål på 10+2 kamper siden sommerens Lyn-retur. Fadel Karbon hadde åpnet med sitt 8. på 14+2, men den mest notoriske av dem alle ventet vi fremdeles på.

Det tok ca. 10 minutter før han presenterte seg. Anwar Pellegrino åpnet sesongen med en tragikomisk rekke av stolpetreff, nestensjanser og 100%-misser. I høst har vinden endelig vendt. Når Pellegrino får uttelling for innsats og sjanseproduksjon er han ustoppelig.

Andre omgangs første mål kom da han ble spilt gjennom av Markus Cham, og fikk leke seg i femmeteren til Gjøvik-Lyn. Minst to mann ble fintet bort, før han elegant plasserte ballen i motsatt kryss fra skrått hold. 4-1 til Lyn.

Fire minutter senere ble samme mann spilt gjennom av assistgrossist Eivind Fallås Dahl. Alene mot keeper hadde han full kontroll, og det stod 5-1 til Lyn. Dette var Pellegrinos 13. mål i sesongen 2017, mest imponerende er det at 10 av dem har kommet på de 10 kampene etter sommerferien. Gjøvik-kampen var den femte på rad med scoring fra Pellegrino, vi gleder oss til avslutningen!

Men det var ikke bare Cham og Pellegrino som skulle stoppe på to i dag. Timen var såvidt passert da en bakromspasning fra nettopp Cham åpnet opp for Fadel Karbon. Keeperinnbytter Hayden Browne var langt ute, Karbon fikk lurt den forbi ham, og trillet til slutt ballen i det åpne målet.

6-1 til Lyn ble sluttresultatet, men det kunne godt blitt mer. Riktignok jevnet det seg litt ut etter avslutningen, men Gjøvik-Lyn så mest ut som om de ville hjem, mens Lyn var fornøyde med tingenes tilstand. Adrian Jonuzi Møller hadde god kontroll på egne stolper, mens Lyn godt kunne scoret både nummer 7 og 8 før dommer blåste av.

Én gladnyhet ble det også tid til mot slutten av kampen. Emil Borkø kom inn snaue ti minutter før slutt, til sin første a-kamp siden april. Sammen med Ola Sætherbakken har han slitt med skader i hele år, vi gleder oss over å se at de to Lyn-gutta nå er tilbake på banen!

Et Bastionen i toppform fikk se Lyn kose seg til en ny seier. Eidsvold Turn vant sin kamp, og forblir derfor seks poeng bak med noe svakere målforskjell. Stabæk 2 spiller mandag, og har mulighet til å ligge fire poeng bak med bedre målforskjell.

Tre cupfinaler gjenstår: Lillehammer hjemme, Frigg borte (på Røa!) og Korsvoll hjemme. Nå er det ingen grunn til å bli hjemme, her jages det opprykk!

Gjøvik-Lyn - Lyn 1-6